Köpek Eğitmeni Nasıl Olunur? Maaşları ve Hakkında Herşey!

 Köpekler biz insanoğluın bildirişim kurması ihtiyaç duyulan, sevgiye, ilgiye ve bakıma ihtiyaç duyan can arkadaşlarımızdır. Köpekler ve kediler evcil hayvanlar arasında en sık insanlarla iletişim kuran dostlardır. Köpeklerin biroldukça sebepten kaynaklanabilen davranışları olabilir. Hırçın veya saldırgan tavırlarda olabilirler. Sadece bu onların psikolojik açıdan negatif vakalar yaşamış olabileceğini veya yapısal bazı özelliklerden kaynaklanabileceğini bilmemiz icap ettiğini gösterir.

Biz köpeklerin isteklerini anlayabilmek, onlarında bizlerle sağlıklı iletişim kurabilmelerini sağlamak için köpek eğitmenlerine ihtiyaç duyarız. Pek çok canlıyı seven ve köpeklere de ilgi duyan kişilerin meslek olarak edindikleri köpek eğitmenliği son dönemde çok popüler alanlar arasında yerini almaktadır. Köpek eğitmenliği yapacak kişilerin, köpek eğitmenliğinin ne işe yaradığını, iyi mi yapıldığını, ne görevlere haiz olduğunu ve iyi mi olunabileceği mevzularında doğru bilgilere ulaşmaları önemlidir. Bugün köpek eğitmenliği konusunu inceleyeceğiz.


Köpek Eğitmeni Nedir?

Ülkemizde köpek eğitimi konusunda maalesef üniversitelerde okutulan, eğitimini alabileceğiniz bir alan bulunmuyor. Zira hayvanları çok seven ve özellikle köpeklerle farklı bir bağı olduğunu düşünen kişiler çoğu zaman bu alanda kendini yetiştirmek için köpek eğitmeni olarak yurtdışında eğitim almayı tercih etmektedir. Bunun yanında köpek eğitmeni olmak için kendinizi devamlı geliştirmeli, yenilemeli ve bu işi sevmelisiniz.


Köpek eğitmeni; sadece hırçın, saldırgan veya psikolojik açıdan zarar görmüş köpeklerin eğitimi, tedavisinde değil, hem de köpeklerin beyin fonksiyonlarını doğru kullanabilmesi, gelişimi ve özellikle evcil ise, sahipleriyle doğru iletişim içinde olabilmesi için köpeklere eğitim veren kişilerdir. Köpeklerin sahiplerini doğru anlayabilmesi veya sahibinin köpeğin anlatmak istediklerini doğru anlaması için köpek eğitimi çok önemlidir. Köpek eğitmeni hayvanlara eğitim verirken, köpek sahiplerini de köpekleri mevzusunda bilgilendirmelidir. Her hayvanın farklı olduğu şeklinde her köpeğin de karakter yapısı değişikdır. şundan dolayı köpek eğitmenlerine doğru mesajşim için çok ihtiyaç vardır.


Köpek eğitmeni olacak kişilerin karakter yapısı da çok önemlidir. Özellikle duygu denetimü olan, sabırlı olan, çözüm odaklı ve hızlı düşünebilen kişiler olmalıdır. Bunun yanında mutlaka köpekleri seven ve çekinmeyen, ürkü olmadan sakin olabilen ve köpeğin dilinden anlayabilen bir yapıda olmak gerekir. Köpeklerden çekinen veya tedirgin olan kişiler, agresif köpeklerin eğitiminde zorlanabilir ve mevcutta agresif olan bir köpek, baskın bir karakterse daha agresif bir hale gelebilir. Bu yüzden doğru eğitim verebilmek için doğru anlayabilmek çok önemlidir.


Köpek Eğitmeni Ne İş Yapar?

Köpek eğitmenleri bu alanda biroldukça iş sahasına sahiptir. Öncelikle köpek eğitmeni olarak bir alan tercih edilebilir ve bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. Örneğin; köpek wc eğitimi, spor eğitimi yada itaat eğitimi gibi spesifik alanlarda kendinizi geliştirebilir ve bir alanda uzman olduktan sonra öteki alanlarda da kendinizi rahatça geliştirebilirsiniz. Adım adım uzmanlık kazanmak, doğru adımlarla pratik edinmek, köpek eğitmenleri için gereklidir.


Köpek eğitmenlerinin genel alanları şunlardır;


Köpek wc eğitimi

Oyun eğitimi

Show eğitimleri

Alan koruma eğitimi

Bodyguard eğitimi

erkek oyuncu köpek eğitimi

Sosyalleşme eğitimi

Agresif ve Rehabilitasyon

Yavru köpek eğitimi

Özel eğitimler

Bu şeklinde alanlarda köpek eğitimleri mevcuttur. Köpeklerin yaşadıkları yere uyum sağlaması, farklı bir travmatik bir olay yaşamış ve sonucunda fazla agresif bir hale gelmiş ise o köpeğin psikolojik sağlığına kavuşması ve sahibiyle sağlıklı, keyifli zaman geçirebilmesi için köpek eğitmenleri gereklidir. Her köpeğin farklı bir karakter yapısı vardır demiştik. Bunlar içinden köpeklerde görülebilecek davranışlar şunlardır;


Köpeklerde bir tek kalma korkusu

Davranış bozuklukları

Aşırı hareketlilik

öteki hayvanlarla ilişkiler

Bu konularda köpeklerin bazılarında bozukluklar görülebilir. Köpek eğitmenlerinin görevi, köpeği doğru tanımak ve buna nazaran bir eğitim verebilmektir. Köpekte herhangi bir davranış bozukluğu yada içe kapanık bir yapı görmek, sosyalleşmesini sağlayacak eğitimlerle veya davranış eğitimleriyle köpeğin daha aktif ve sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlamak mümkündür.


Köpek Eğitmeni Maaşları

Köpek eğitmenleri Türkiye’de bazı özel kuruluşlarda yada kamuda görev alabilmektedir. Yapılan işe değişiklık gösteren maaşlar averaj 5 bin TL ile 10 bin TL arasında değişebilmektedir. Bu aşamada özel bir kurumta spesifik bir alanda uzmanlığınız olabilir, kendinize aile özel bir şirketiniz olabilir ve birçok alanda uzmanlıklarla görev yapabilirsiniz, polis yada askeriye birimlerinde görev alabilirsiniz yada kişiye özel yine spesifik alanlarda görev yapmanız mümkündür.


Köpek eğitmenlerinin İlk olarak kendini tek bir alanda geliştirmesi ve hemen sonra farklı branşlarda da eğitimler alarak belli bir uzmanlığa haiz olması beklenir. Çünkü bu alan bir tek bir iş olarak görülmemeli, başarılı olabilmek için köpeklerle doğru iletişim kurarak sağlıklı bağlar yaratabilmek bu işin en temel kuralıdır. Örneğin; kendi köpeğinize veya tanımış olduğunız bir yakınınızın köpeğiyle bolca zaman geçirmek ve ona ufak ufak vereceğiniz eğitimler ileriki köpek eğitmenliği hayatınız için kıymetli adımlar olacaktır. Böylelikle bu alanda İlk olarak köpeklerle kurduğunuz bağ, daha sonra alacağınız eğitimlerle birleştirerek güvenilir bir köpek eğitmeni olabilirsiniz. Bu da size daha çok müşteri yaratacak ve iyi maaşlar kazanabilmenizi sağlayacaktır.


Köpek Eğitmeni iyi mi Olunur?

Ülkemizde maalesef köpek eğitmenliği için üniversitelerde bir bölüm yok. çoğu zaman hobi benzer biçimde görülebilir veya bazı çiftliklerde bulunan kurumlarda eğitim alınarak iş imkanı yaratılabilmektedir. Bu alanda başarılı olmak ve ilerlemek istiyorsanız tavsiyem yurtdışında eğitim almanız olacak. Türkiye’de ise bazı özel eğitimler alabileceğiniz kurumlar mevcuttur. Ancak bu kurumlarda alacağınız eğitimleri pekiştirmek ve doğru adımlar atabilmek için pratik kazanmak, çok sık köpeklerle iletişim kurmak gerekir. Bunun yanında kendinizi sürekli olarak geliştirebilir ve eğitebilirsiniz. Kendinize ilişkin özel bir yer açabilir veya askeriyenin özel sınavlarına katılarak kamuda bu alanda vazife alabilirsiniz. Kamu alanında ilerlemek istiyorsanız bu alanda bir birim seçmeniz gerekecektir. Bu birimde örneğin; bomba arama, dedektör, mayın arama şeklinde birimlerde görev yapabilirsiniz. Konuyla ilgili güncel bilgilere web sitelerinden erişebilirsiniz. Bu alanda birçok birim ve iş sahası mevcut olduğu için sivil, askeriye, özel eğitimler gibi pek çok birimde eğitimler ve görevler farklı olacaktır.


Köpek eğitmenliği özel bir iştir ve en başta bu işi meydana getirecek kişilerin sevmesi ve sabırlı bir yapıda olması fazlaca önemlidir. Sonraki adım da ise kendini geliştirmek bu meslekte her süre yenilemek ve ergonomik yapmak sizi başarıya götüren adımlardan olacaktır.


Köpek Eğitmeni Nedir?


Köpeklerin günlük yaşama uyum sağlayabilmesi ve sağlıklı bildirişim kurabilmeleri için onlara eğitim veren kişilere köpek eğitmeni denir. Köpek eğitmenleri, sadece köpeklerin eğitiminde değil, köpek sahiplerinin de köpekleri hakkında bilgi edinmesi ve doğru ilişki kurabilmelerinde büyük rol oynayan kişilerdir. şu sebeple köpek eğitmenliği mevzusunda eğitimli, tecrübe sahibi ve uzman kişilerden yardım almak çok önemlidir. Köpek eğitmenliği hakkında detaylı bilgileri yukarıdaki yazımda bulabilirsiniz.


Köpek Eğitmeni Görevleri nelerdir?


Köpek eğitmenlerinin başlıca bazı görevleri vardır. Bunlar branşa bakılırsa; hela eğitimi, itaat eğitimi, davranış bozukluğu eğitimi, yavru köpek eğitimi yada özel eğitimler şeklinde biroldukça maddede sıralanır görevlerdir. Ancak köpek eğitmeni olmak isteyen kişilere genellikle önerilen, adım adım bu alanda ilerlemektir. Öncelikle bir branş üzerinden uzmanlaşmak, hemen sonra diğer alanlarda da eğitimler alarak kendini geliştirmek her süre daha güvenli ve sağlıklı adımlar olacaktır. Köpek eğitmenlerinin köpeklerle kurduğu bağ ve güven duygusu, onların eğitiminde ve gelişiminde oldukca sağlıklı bir durumdur. Bu nedenle köpek eğitmeni olacak kişilerin kişisel özellikleri de fazlaca dikkat edilmesi gereken bir unsurdur.


Köpek Eğitmeni iyi mi Olunur?


Türkiye’de köpek eğitmenliği üzerinde üniversitelerde maalesef bir bölüm yoktur. Sadece kişiler yurtdışında uzmanlık eğitimleri alarak veya kendini geliştirerek bu işi yapabilmektedir. Türkiye’de bununla ilgili bazı eğitim veren kurumlar mevcuttur. Sadece bu işin temelinde sıkça pratik yapmak ve köpeklerle mesajşim kurmak önemlidir. Köpek eğitmenliğini sevmiş olarak yapmak ve yapacak kişinin kişisel özelliklerinde sabırlı, hızlı düşünebilen ve çözüm odalı, köpeklerden çekinmeyen kişiler olması da gerekir. Sonrasında tamamen sevgi ve kendini geliştirmekle bu işi başarıyla yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Av Köpeği Eğitimi Merkezi! Nasıl Verilir?

Köpek Eğitimi Fiyatları 2022 İstanbul