Av Köpeği Eğitimi Merkezi! Nasıl Verilir?

 


Av Köpeği Eğitimi Ne zaman Verilir?

Av köpeklerinin beyin gelişimi, beden gelişimi, öğrenme içgüdüsü ve avcılık konusunda deneyim kazanması farklı şekillerde tetiklenebilir. Fakat köpeğin doğası yani fiziki özelliklerinin yanı sıra mizacı yani karakteri avcılık hususuna müsait değilse onun av köpeği olmasını beklemek yanlıştır.


Köpek Eğitimi bünyesinde deneyimli ve başarılı köpek eğitim uzmanları sayesinde av köpeği eğitimleri de istenen neticelarla tamamlanabilmektedir. Fakat bu eğitimlerde köpeklerin yavruluk döneminde olması çok önemlidir.


Yavru köpekler ilk doğduklarından sonra anne ve kardeşleri ile yakın bildirişime girer ve oyunlar oynar. İşte bu oyunlar köpeklerin mizacını ve doğuştan gelen özelliklerini ortaya çıkardıkları ilk gelişim evreleri ile eğitimlerdir. Doğanın koyduğu kanunlar kapsamında gelişmeye süregelen köpekler öğrenmeye açtır ve hayatta kalmak için öğrenmek zorundadır.


Av köpeği eğitimi de yavru köpeklerin bu öğrenme heveslerinin olumlu şekilde değerlendirildiği ve gerçeğe dönüştürüldüğü bir dönemdir.



Temel Av Köpeği Eğitimi

Köpeklerin av köpeği veya şov köpeği olması fark etmesizin, temelde alması ihtiyaç duyulan bazı eğitimler mevcuttur. Dolayısıyla insanla olan ilişkide hakimiyetin insanda olduğunu bilmesi ve bunu sıkı bir şekilde öğrenmesi için köpeklere verilen ilk eğitimler, temel av köpeği itaat eğitimi şeklindedir.


İtaat eğitiminin profesyonel bir halde yapılmaması durumunda bırakın avcılık faaliyetlerini, sağlıklı bir halde köpek ile sahibi arasındaki mesajşimi kurmak bile problemler yaşatacaktır. Bu yüzden temel itaat eğitimlerinin sekteye uğraması, ilerde sorun yaratması da çoğu zaman yavruluk döneminden itibaren başlamaktadır.


İnsan köpek ilişkisinde köpeğin itaat etmesi gerektiğini iyi bilmesi gerekir. Bu sebepler sertifikalı ve alanında deneyimli köpek eğitim uzmanlarının yardımı ile temel av köpeği eğitimleri de başarılı şekilde verilmektedir.


Köpek sahibini alfa şu demek oluyor ki lider olarak görmek zorundadır. Eğer ortamda itaat edilecek bir alfa yoksa, içgüdüsel olarak köpeğin kendisinin alfa olması söz mevzusu olacaktır. Bu nedenle köpeklerin dünyasında önder boşluğu asla olmayacağı için ya sahibi veya kendisi lider statüsüne geçecektir.


Ustalaşmış Av Köpeği Eğitimi şekilleri

Tüm köpek eğitimlerinin temel basamağında köpeğin insana itaat etmesi yer almıştır. İtaat eğitimlerinin yanında hizmet edeceği av alanında karşılaşılabilecek olayların da av köpeği tarafından bertaraf edilmesi gerekir.


Silah sesinden korkan ve sağa sola kaçışan av köpeği ile koordineli bir şekilde çalışmak mümkün olmayacaktır. Bundan dolayı pointer av köpeği eğitimi mevzusunda deneyimli uzmanlardan destek alınması şarttır. Bu süreçte köpeklerin 15 gmeşhurk olmasından sonra silah sesine aşina olması sağlanmalıdır.


Belirli bir yaşa geldikten sonra köpeğin yanında silah sesine aşina olması için tertipli olarak her gün, tabanca, kuru sıkı tabanca veya mantar tabancası sıkılarak eğitilmeye başlanır. Bu eğitimlerde av köpeğinin yanında tabanca ateşleyerek hedeflenen, yaşamı süresince hizmet edeceği av sahalarının en önemli özelliklerinden birisine hazır olmasını sağlamaktır. Köpeğin tabanca sesinden korkmaması için bu süreçlerin ustalaşmış eğitmenler tarafından yapılması önemlidir.


Güvenilir Av Köpeği Eğitimi Merkezi

Av köpeği eğitiminde aport ve mecburi aport eğitimleri de av köpekleri 6 aylık dönemdeyken başlanacak eğitim metotları içinde yer alır. Fakat bu süreç öncesinde av köpeğini hırslandırmak, hızlandırmak, itaat etmesini sağlamak gibi eğitimlerin de ne olursa olsun devam ettirilmesi kısaca av köpeği 6 aylık olana kadar sürecin boş geçirilmemesi gerekir.


Eğitimli av köpeği fiyatları bakımından da bu süreçlerin eksiksiz şekilde tamamlandığı köpeklerde daha farklı seviyeler söz konusu olabilmektedir. Öte taraftan av köpeği eğitimi dışındaki köpeklerde de uygulanan beslenme düzeninin av köpeği eğitimlerinde büyük bir örutubet taşıdığı unutulmamalıdır.


Uygun Fiyatlı Av Köpeği Eğitimleri

ustalaşmış köpek eğitim merkezinde av köpekleri eğitilirken diğer köpekler ile beraber yemek eğitimlerine doğal olarak tutulması gerekir. Yemeğin uzun süre önünde kalıp yememesi av köpeğinde çok önemli bir süreçtir. Bu özelliklerin kusursuz şekilde av köpeğine kazanmıştırrılması için uygun fiyatlı eğitimler sunan merkezimizi tercih edebilirsiniz.


Av köpeği eğitimi denildiğinde alanında uzman köpek eğitmenleri ve ustalaşmış yöntemler kullanarak arzu ettiğiniz sonuçlara en kısa sürede ulaşmanız mümkün hale gelecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Eğitimi Fiyatları 2022 İstanbul

Köpek Eğitmeni Nasıl Olunur? Maaşları ve Hakkında Herşey!